Лавровишна / Laurocerasus officinalis

Laurocerasus officinalis / Лавровишна

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Лавровишна
Латинско наименование
Laurocerasus officinalis
Категория
Широколистен храст – вечнозелен
Вид наземна част
Храст
  /  
1-3 м.
Слънце, Полусянка
Цвят на листата
Зелен
Цъфтят през май-юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив /до -29° С/
Поливане
Редовно
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4, 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Подходяща за създаване на живи плетове. Понася подстригване и може да се формира в различни геометрични фигури. Подходяща е също за оформяне на групи от различни по височина дървета и храсти. Лавровишната е типично подлесно растение.

Описание

Вечнозелен храст с дебели, лъскави листа. Отгоре са тъмнозелени, а отдолу са по-светли. Цветовете му са бели, събрани в гроздове. Цъфти май-юни. Плодът е черен, костилков, узрява през юни.

Препоръки за отглеждане
Най-добре се развива на сенчести места, защитени от студените зимни ветрове. При по-суров континентален климат листата частично измръзват, но след това растението се възстановява. Обича влажна и плодородна почва.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Laurocerasus officinalis, Лавровишна, ЗА ЖИВ ПЛЕТ, ШИРОКОЛИСТНИ ВЕЧНОЗЕЛЕНИ

Уважаеми клиенти, до месец Март ще изпращаме поръчки от понеделник до сряда!

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим по изключение пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.