acorus-gramineus-ogon-trevolisten-blaten-air

Acorus gramineus 'ogon' / Треволистен блатен аир

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.Българско наименование
Треволистен блатен аир
Латинско наименование
Acorus gramineus 'ogon'
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
25-30 см. / 25-30 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелен /есента - оранжево и жълто/
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Mоже да бъде използван в миниатюрни водоеми, около водни басейни.
Описание

Многогодишно вечно зелено тревисто растение с презимуващо коренище. Формира компактна туфа от тесни линейни шарени бледо-зелени, кремави листа, които имат общт златен ефект.. Произхожда от умерените, тропични и субтропични области на Азия.

Вирее добре на пълно слънце, с обилна влага и плодородна почва. Може да се отглежда и в саксия, в чиято подложка трябва да има непрекъснато вода. Всъщност е напълно зимоустойчив при отглеждане на открито.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Acorus gramineus 'ogon', Треволистен блатен аир, ЗА АЛПИНЕУМИ, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.