Imperata cylindrica rubra / Императа

Imperata cylindrica rubra / Императа

  • Наличност: В наличност
  • 3.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Императа
Латинско наименование
Imperata cylindrica rubra
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
40-50 / 40-50 см.
Слънце
Цвят на листата
Зелени тъмно червени върхове
Темтературен обхват
Студоусточив
Поливане
Редовно
Размер на разсада
20 - 30 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Напълно достойна за солитер или ярък акцент на тревни и цветни композиции в градината или в големи клоцове и кашпи. Подходяща за японски градини, край водоеми. Много сполучлива е комбинацията с други декоративни треви с жълт и сребрист цвят.

Описание
Многогодишно тревисто растение от сем. Житни с пълзящо, хоризонтално коренище и прави листата до 30-40 см високи. Младите листа са ярко зелени с червени върхове, които се превръщат в интензивно червени, а към края на сезона и есента придобиват кървавочервен цвят. Императата е една от най-ярките и набиващи се на очи треви. Произходът на императата е от Югоизточна Азия.

Препоръки за отглеждане
Напълно зимоустойчиво растение. Отглежда се на добре дренирана и умерено влажна почва. Не понася преовлажняване, а засушаването трябва да е кратковременно. В сухо време изисква поливане. Червения цвят може да се загуби ако растението не е на слънце. Издържа на частична сянка, но максималния декоративен ефект достига само слънчево място. Подходящо за отглеждане и в по-големи саксии. Сухата надземна част изсъхва през зимата и се изрязва пролетта, за да даде път на новите листа. Много сполучлива е комбинацията с други декоративни треви с жълт и сребрист цвят.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Imperata cylindrica rubra, Императа, ДЕКОРАТИВНИ ТРЕВИ

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.