Ginkgo biloba / Гинко билоба

Ginkgo biloba / Гинко билоба

  • Наличност: В наличност
  • 5.00 лв.Българско наименование
Гинко билоба
Латинско наименование
Ginkgo biloba
Категория
Широколистно дърво – с опадливи листа
Вид наземна част
Дърв
  /  
до 20-35 м.
Слънце
Цвят на листата
Зелени
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 0,4 или 0.8 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Като декоративно растение също така и множество лечебни приложения.
Описание

Гинко Билоба е най-старият известен дървесен вид – възрастта му се оценява на над 200 млн. години. Последният представител на цял клас голосеменни растения, които съществуват от времето на динозаврите. Гинко Билоба е листопадно дърво, до 20–35 м. на височина, а на възраст достигащо до 2500 години. Листата са ветриловидни, 5–15 cm дълги. Семето е дълго 1.5–2 cm, в месеста обвивка с формата на джанка с размер 2–3 cm, която съдържа маслена киселина, която придава отвратителната миризма на плода.

Препоръки за отглеждане
Вирее на надморска височина до 1500 м. Понася температури до -30 градуса. Най-добре се развива на слънчево място, когато поне половината от деня е пряко огряно от слънцето. Притежава висока устойчивост на атаки от насекоми и на гъбични, вирусни и бактериални болести. Достига височина до 50 м. Средният му годишен растеж е 50 - 120 см. В големите летни горещини, в първите няколко години от развитието си, се нуждае от поливане един път седмично.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Ginkgo biloba, Гинко билоба, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА

Уважаеми клиенти, в следствие на многото почивни дни логично се е натрупала опашка. Ще е необхоимо малко търпение, стигнем ли до вашата поръчка ще се свържем с вас по телефона. Изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.