Wisteria floribunda / Глициния, Вистерия

Wisteria floribunda / Японска вистерия

  • Наличност: In Stock
  • 5.00 лв.

Налични опцииБългарско наименование
Глициния, Японска вистерия
Латинско наименование
Wisteria floribunda
Категория
Широколистно – с опадливи листа
Вид наземна част
Пълзяща лияна
  /  
4-8 / 1-1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфтят с виолетово - сини цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Растенията са в 0.4, 0.8 или 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Може да покрива стени и изкуствени или естествени конструкции, беседки, веранди и пр. Може да се ползва като фон и да се засадят пред нея други растения.

Описание

Изключитeлнo кpacивo листопадено, увивно растение с виолетово-сини ароматни цветове, събрани в гроздообразни съцветия с дължина над 30 см. Цъфтежа е най-обилен през май. Всеки цвят се отваря индивидуално, отгоре на долу по гроздообразното съцветие, пpитeжaвa cилeн apoмaт, кoйтo ce yceщa пpивeчep.

Препоръки за отглеждане
За да цъфти обилно, на вистерията е необходима ярка слънчева светлина – шест или повече часа на ден и дълбока, умерено плодородна, влажна почва, която да не пресъхва. Адаптира се към различни почви, макар че предпочита неутрални, до слабо кисели, с рН 6.0-7.0. Добре е да се предвиди подпора и подходяща рамка за короната, върху която да се разпростре. Може да се аранжира на перголи, беседки, по телове и мрежи, дори на вертикални стени, стига да имат здрава подпора, на разстояние 4-6 см. от самата стената. Понякога за подпора се използват други дървета, но това не е много желателно. Ако стволовете им са с по-малко от 10 сантимера в диаметър, вистерията лесно може да ги пречупи.
През първата и втората година се оставя да расте свободно и развива нови разклонения - не се подрязва. През третата година това вече е необходимо, за да се стимулира цъфтежа.Според климатичните условия месе март-април миналогодишните клонки се подрязват на 20-30 см. от водещия клон. На едногодишните клонки се оставят по 4-5 пъпки, защото от тях предстои да се развият новите леторасти. По време на резитба могат да се отстранят и всички остарели или увредени клончета.
Пролетното освежаване на растенията включва и окопаване около корена и добавянето подхранващи торове, не и амониева селитра.
След като вистерията прецъфти, през м.юли се прави още едно леко подрязване с цел отстраняване на прецъфтелите цветове, за да се подготви растението за втори цъфтеж през м.август и да се оформи декоративно короната му като насочите младите клонки в желаната посока.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Wisteria floribunda, Глициния, Вистерия, ШИРОКОЛИСТНИ С ОПАДЛИВИ ЛИСТА, УВИВНИ И КАТЕРЛИВИ

Уважаеми клиенти, в следствие на многото почивни дни логично се е натрупала опашка. Ще е необхоимо малко търпение, стигнем ли до вашата поръчка ще се свържем с вас по телефона. Изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.