Carex buchananii Red Rooster / Бронзов карекс Червен петел

Carex buchananii Red Rooster / Бронзов карекс Червен петел

  • Наличност: In Stock
  • 4.00 лв.Българско наименование
Бронзов карекс Червен петел
Латинско наименование
Carex buchananii Red Rooster
Категория
Декоративна трева
Вид наземна част
Туфа
  /  
60 см. / 60 см.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Бронзово меден цвят
Цъфти м. май с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 20 см. Растенията са в 0.4 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно
Приложение
Като самостоятелен акцент. В композиции с други треви или перенни цветя, край водоеми - в близост до водата, дeкopaтивни гpyпи, алпинеуми. Изглежда добре в саксии или смесени контейнери в комбинация със сребристо-зелени растения, ярко оцветени цветя или разноцветни треви.

Описание

Превъзходна вечнозелена декоративна трева с дълги, изправени, тънки, медно-бронзови листа, които се огъват грациозно при лек вятър. Има вертикална форма, като младо растение, с възрастта се извива надолу.

Препоръки за отглеждане
Устойчива на вредители и лесна за поддръжка. Предпочиа влажна, но добре дренирана почва, на слънце до частична сянка - расте на слънце по протежение на брега, но изисква частична сянка във вътрешността.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Уважаеми клиенти, изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.