Vaccinium corymbosum / Американска боровинка

Vaccinium corymbosum / Американска боровинка

  • Наличност: В наличност
  • 9.00 лв.Българско наименование
Американска боровинка
Латинско наименование
Vaccinium corymbosum
Категория
Широколистен храст
Вид наземна част
Храст
  /  
1 - 1.5 м. / 1 - 1.5 м.
Слънце, полусянка
Цвят на листата
Зелени
Цъфти от май до юни с бели цветове
Темтературен обхват
Студоустойчив
Поливане
Умерено
Размер на разсада
Над 30 см. Растенията са в 2 л. контейнери, което позволява засаждането им да се извършва почти целогодишно.
Приложение
Използват се за консумация в прясно състояние и за сокове, сиропи, желета, конфитюри, ликьори и др. Те са едни от малкото плодове, които при замразяване и размразяване запазват формата и аромата си.

Описание

Американската боровинка е средно голям широколистен храст с тясно яйцевидни листа, които през есента стават червени и лилави. Цъфти от май до юли с малки бели цветчета с формата на камбанки. Плодовете узряват за около два месеца след цъфтежа. Те са синкавочерни с приятно кисело-сладък вкус.

Препоръки за отглеждане
Засадете на защитено място в добре дренирана, влагозадържаща, кисела почва (pH 4,5-5,5) на слънце или частична сянка. За да расте бързо и да дава качествени добиви, се нуждае от пряка слънчева светлина. Най-подходящи за отглеждане са песъчливо-торфените почви с кисела реакция, не обича глинестите тежки почви. За успешното отглеждане на храста е най-добре да се изгради легло, като се включи торф и градински почви в съотношение 50/50. Торфът се предпочита, тъй като е естествено кисел.

Като алтернатива отглеждайте в контейнери. Растенията в контейнер се възползват от зимната защита. За оптимално опрашване и добив засадете различни сорта.

Може да се повлияе от брашнеста мана. Може да е проблем и хлорозата поради недостиг на манган и желязо.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър
Captcha

Тагове: Vaccinium corymbosum, Американска боровинка

Уважаеми клиенти, в следствие на многото почивни дни логично се е натрупала опашка. Ще е необхоимо малко търпение, стигнем ли до вашата поръчка ще се свържем с вас по телефона. Изпращаме поръчки понеделник до четвъртък. Освен сайта можете да ползвате за поръчки и Viber, Messenger и mail.

Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук в сайта със снимки се представят в най-атрактивния им вид.​ Повечето снимки в сайта ни показват как ще изглеждат растенията след определен период и положени необходимите грижи. За Вас остава удоволствието да постигнете вида им от снимките, а защо не и по-красив.

Нашите растения се отглеждат на открито, в естествена среда - максимално близка до Вашата градина, което води до много добра климатизация и висок процент на прихващане - близък до максималния. Това обаче има и своите отрицателни страни - повреди от зимните мразове, понагризани листа от охлюви, насекоми, ... нещо съвсем нормално за живата природа. Както се казва няма пълно щастие. Налага се да направите избор. Има достатъчно колеги предлагащи безупречни растения отглеждани в изкуствена среда... Когато правите този избор помислете и за това, че в крайна сметка Вие просто си купувате разсад, който години напред ще зависи от Вашите грижи...

Доставка: със Спиди до 2-3 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефон. За месеците от март до май е възможно да забавим доствката повече от нормалния срок, но се стараем да е до седмица. Можем да изпратим пратки и с Еконт, но за натоварените месеци от март до май не можем да поемаме бързи срокове. Заплаща се при получаване. Доставката е за сметка на клиента по тарифите на куриерската фирма. Повече информация на Как да поръчваме или УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

В случай, че растението е отбелязано с три звездички в кошницата /***/, запишете го в коментара към поръчката, ако можем ще го добавим. За да може да довършите поръчката - отстранете растението отбелязано с три звездички /***/ от кошницата. В случай, че се нуждаете от по-голямо количество, което не е в наличност в сайта можете да се свържете и по телефон или E-mail с нас.